Финалът на Игра на тронове“ заседна като рибена кост в гърлото на много

...
Финалът на Игра на тронове“ заседна като рибена кост в гърлото на много
Коментари Харесай

Създателят на Игра на тронове обещава нов край

Финалът на „ Игра на тронове “ заседна като рибена кост в гърлото на доста почитатели на сериала, които не харесват нито края, нито последните няколко епизода, които водят до него. Дали това беше промяната на любимата им Денерис, триувфът на Бран, жалката кончина на Белите бродници... в действителност имаше по нещо, което подразни и разочарова всички в една или друга степен. Точно толкоз неудовлетворен, колкото почитателите, остана и създателят на Вестерос, Джордж Р. Р. Мартин, чиито романи в последна сметка бяха изпреварени от телевизионния сериал до степен, че Мартин към момента е на две книги от края на историята. В ново изявление за чикагска радиостанция авторът даде на почитателите вяра, че в случай че успее да стигне до края - той ще бъде доста различен от този на сериала.

„ Поглеждайки обратно, бих желал аз да напред с книгите “, каза Джордж Р. Р. Мартин. „ Най-големият ми проблем беше, че когато започнаха телевизионната поредица, аз към този момент имах отпечатани четири книги, а петата излезе точно при започване на сериала през 2011 година Имах преимущество от пет книги, а това са великански книги, както знаете; в никакъв случай не съм мислил, че ще ме настигнат, само че те го направиха — и дори ме задминаха. Това направи всичко малко необичайно, тъй като в този момент сериалът беше пред мен и вървеше в малко по-различни направления. Така че към момента работя по книгата, само че ще видите моя край, когато излезе. "

Макар че това са утешителни думи за тези, които към момента желаят презаснемане на сезон 8, с цел да се поправят грешките на финала, трябва да си спомним как се стигна до тази ситуация. Когато „ Игра на тронове “ излъчи първия си епизод през 2011 година, Мартин пусна „ Танц с дракони “ — петата книга от поредицата.  Преди това той беше издал първата „ Игра на тронове “ през 1996 година, последвана от „ Сблъсък на крале “ през 1998 година, „ Вихър от мечове “ през 2000 година и „ Пир за врани “ през 2005 година С размера на  книгите се усилват - „ Танц с дракони “ излезе на малко над 1000 страници, а за последните две книги се споделя, че ще са по 3000 страници — и времето, което Мартин отделя, с цел да напише всяка от тях, става все по-дълго.

Изминаха 10 години от излизането на последната книга, които е почти двойно по-дълго от разликата сред нея  и предходната книга, а това доведе до доста терзания, че Мартин в действителност въобще няма да успее да приключи сагата.

С „ Ветровете на зимата “ и „ Мечта за пролет “, обещаващи доста повече на недоволните от сериала фенове, е добре, че месеци и евентуално години от излизането им, ще се появи първият нов сериал на HBO с предистории на „ Игра на тронове “, „ Домът на Дракона “, е подготвен да дебютира през идната година и да запълни празнината в живота на почитателите. Може да не помогне за облекчение на болката на тези, които чакат новия финал на книгите, но поне ще донесе известно утешение, до момента в който към момента се надяваме, че Джордж Мартин се доближава до завършването на последните два тома.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР